17 Μαρ 2008

ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

ΠΑΛΛΗΝΗ - ΚΗΦΙΣΙΑ 79-81

Σε ένα παιχνίδι που στο ξεκίνημά του έδειχνε εύκολο για την Παλλήνη, οι παίκτες μας κατόρθωσαν να το μετατρέψουν σε ήττα και μάλιστα από μια ομάδα που το μόνο που είχε να επιδείξει, ήταν η επιμονή και η δίψα για τη νίκη.


Η Κηφισιά για να μην ξεφύγει και από τα καθιερωμένα της κατηγορίας, ξεκίνησε με ζώνη 2-1-2 από τα αποδυτήρια, μια άμυνα στην οποία η Παλλήνη βρήκε λύσεις καθώς κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και την πρόλαβε πριν οργανωθεί με γρήγορες επιθέσεις. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 17-12 και εάν η γηπεδούχος ομάδα δεν είχε κάνει 4 λάθη σε επιθέσεις με δύο παίκτες παραπάνω στον αιφνιδιασμό το σκορ θα είχε ξεφύγει από την αρχή. Μέχρι εδώ όλα έμοιαζαν καλά.


Η πολύ καλή προσωπική άμυνα του Β. Λάππα στον Τσελέπη της Κηφισιάς είχε κρατήσει σε χαμηλές πτήσεις τους φιλοξενούμενους. Εκεί έσπευσαν να δώσουν λύσεις οι παίκτες της Παλλήνης, αφού άφησαν όλα τα άλλα σουτ ξεμαρκάριστα και τις δυεισδύσεις επίσης και έδωσαν το δικαίωμα στην Κηφισιά να παραμείνει κοντά στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο με 6 πόντους κάτω (39-33).


Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και η Παλλήνη κρατούσε μια διαφορά ασφαλείας της τάξεως των 8-10 πόντων. Η αδυναμία στην άμυνα όμως συνεχιζόταν επίσης και ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν τα πράγματα. Η κηφισιά ροκάνισε σιγά-σιγά την διαφορά και πλησίασε στο τέλος του δεκαλέπτου στους 4 πόντους (52-48).


Στο τελευταίο δεκάλεπτο και 3.40'' πριν την λήξη με την διαφορά στους 2 πόντους, ένα φάουλ και μια τεχνική ποινή (αυστηρότατη στον Τελάκη), έφερε την Κηφισιά στο προσπέρασμα με 1 πόντο και τους παίκτες της Παλλήνης να μοιάζουν χαμένοι. Η εικόνα του παιχνιδιού την δεδομένη στιγμή, παρουσίαζε μία ομάδα με κέφι και ενθουσιασμό (Κηφισιά) και μία ομάδα απογοητευμένη που συμμετείχε στο παιχνίδι απλώς επειδή το επέβαλε το πρόγραμμα της αγωνιστικής. Παρά την αδικαιολόγητη απογοήτευση των γηπεδούχων και ενώ το παιχνίδι εξελίχθηκε πόντο-πόντο έως το τέλος, την τελευταία επίθεση είχε η Παλλήνη με 25'' και δύο πόντους κάτω. Χωρίς προγραμματισμό και πλάνο στην τελευταία αυτή επίθεση (καθώς δεν υπήρχε time-out) η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τζουρά (πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα) ο οποίος σούταρε τρίποντο???, το έχασε και το ταμπλώ έμεινε κολλημένο στο 79-81.
Τζουράς Όθωνας. Όποτε παίζει καλά... χάνουμε

Σε γενικές γραμμές από την ομάδα μας έλειπε η διάθεση και η αγωνιστικότητα. Η Παλλήνη έπαιξε σαν να μην είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και στο τέλος ηττήθηκε φυσιολογικά από μια ομάδα που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή.

Αυτή η ήττα καθώς και οι δύο ήττες από τον Κούρο μάλλον θα μας στοιχίσουν την διεκδίκηση της ανόδου.


Κλείνοντας να πούμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμαστε δύο τεχνικές ποινές σε κάθε αγώνα. Οι συγκεκριμένες ήταν για γέλια, όχι απλώς αυστηρές, αλλά προκλητικά αναίτιες, αλλά ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση.




Από την Παλλήνη καλύτερος ο Β. Λάππας, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Τζουράς και Αβαγιανός.

Για την ομάδα μας έπαιξαν:Λάππας Β. 8, Γαλανάκης 12, Αβαγιανός 16, Τελάκης 13, Τζουράς 15, Σαχάς 2, Κολοβός 6, Λάππας Γ. 3, Παπαβασιλείου 4.

1 σχόλιο:

Asturias είπε...

Ρε φιλαράκι , μήπως είναι δύσκολα αυτά που λες στα παιδιά και δεν μπορούν να τα καταλάβουν ; Εγώ λέω να πίνεις κανένα καφεδάκι την ώρα της προπόνησης και να αφήνεις τους παίκτες σου να κάνουν προπόνηση μόνοι τους . Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι προπονητές . Να πεις σε αυτό το βοηθό που έχεις να σε ξυπνά που και που γιατί από το πολύ σερφάρισμα με το βάτραχο , το ψιλοπαίρνεις που και που ... τον υπνάκο εννοώ . Αχ!!! που είναι ο Παρχαρίδης ρεεεεεεεεεεεε!!!