9 Φεβ 2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ



ΠΑΛΛΗΝΗ - ΠΕΝΤΕΛΗ 63-53 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Σε έναν αγώνα που στην κανονική του διάρκεια κρίθηκε στις εκατέρωθεν χαμένες βολές των 13 τελευταίων δευτερολέπτων, η Παλλήνη επέστρεψε στις νίκες. Από πλευράς απόδοσης είναι φανερό ότι η ομάδα "κάνει κοιλιά" σαν του Αυλωνίτη μάλιστα αλλά και αυτό είναι στο πρόγραμμα. Σημασία έχει πως με μέτρια έως κακή απόδοση, κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης.


Στο πρώτο δεκάλεπτο (όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τα Καλύβια) η Παλλήνη κυριάρχησε και κατάφερε με καλές επιθετικές επιλογές και πολύ καλή άμυνα να κλείσει το σκορ στο 17-9. Η Πεντέλη με παθητική ζώνη προσπάθησε να εκμεταλευτεί τα σωματικά προσόντα των παικτών της αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Παλλήνη σταμάτησε να τρέχει στον αιφνιδιασμό και παίζοντας συνεχώς 5 ενατίον 5, σε συνδυασμό με τις πολύ βιαστικές επιθετικές επιλογές καθώς και με την ανισόρροπα κατανεμημένα εκδήλωση των επιθέσεων (2 δίποντα 6 κερδισμένες βολές και 9 τρίποντα στις 14 κατοχές μπάλας) έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των φιλοξενουμένων που κατάφεραν να πλησιάσουν στο ημίχρονο με σκορ 30-27.
Στο 3ο δεκάλεπτο η Παλλήνη ανέβασε στα τρία τέταρτα του γηπέδου την άμυνά της με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας για την Πεντέλη και να ισορροπήσει την πολύ κακή επιθετική λειτουργία, τα πολλά λάθη και τις κακές επιστροφές. Το σκορ κύλησε καλάθι-καλάθι και έκλεισε στο 42-40.
Στα τελευταία 13 δευτερόλεπτα του 4ου δεκαλέπτου ήταν κρυμμένη όλη η γοητεία του μπάσκετ ανεξαρτήτως αγωνιστικού επιπέδου. Το σκόρ στο 49-47 υπέρ της Παλλήνης και ο Άγγελος Γαλανάκης στη γραμμή για 2 ελεύθερες βολές. Αστοχεί και στις 2, αμυντικό ρημπάουντ η Πεντέλη, πάσα, καλάθι και φάουλ στα 7,3 δευτερόλεπτα. Ο παίχτης της Πεντέλης αστοχεί στη βολή και η Παλλήνη αστοχεί με την σειρά της στην τελευταία επίθεση.
Στην παράταση οι γηπεδούχοι σαφώς καλύτεροι και πιο φρέσκοι από τους αντιπάλους θύμισαν το πρώτο δεκάλεπτο του ματς και ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο το επί μέρους σκορ ήταν 7-9!!! το σκορ της πεντάλεπτης παράτασης ήταν 14-4!!! Τελικό σκορ 63-53...
Από την Παλλήνη ηγετική φυσιογνωμία ο Πετριανίδης (δείχνει να συνέρχεται από τον τραυματισμό στον αστράγαλο) ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Κολοβός και Παπαβασιλείου.

Για την Παλλήνη έπαιξαν: Λάππας 9, Γαλανάκης 6, Αβαγιανός 9, Σαχάς 2, Τζουράς 3, Πετριανίδης 18, Κολοβός 10, Παπαβασιλείου 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: