26 Δεκ 2007

ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΜΕ ...ΚΟΦΤΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ

Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ – ΕΚΑΛΗ 74-64
Ακόμη μία νίκη πρόσθεσε στη φετινή συμμετοχή της στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ ΕΣΚΑ η ομάδα μας. Αυτή τη φορά αντίπαλος ήταν η αξιόμαχη ομάδα της Εκάλης, μια ομάδα που αποτελείται από έμπειρους παίκτες που παίζουν μαζί χρόνια.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με το μεστό τους παιχνίδι και σε συνάρτηση με τις επιπόλαιες επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων, κατόρθωσαν να προηγηθούν στο δεκάλεπτο με 12-20.
Η ίδια εικόνα κυριάρχησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Εκάλη να ελέγχει τον ρυθμό, προσπαθώντας να πάει το παιχνίδι σε αργές επιθέσεις. Έτσι, όσο η Παλλήνη δεν κατόρθωνε να κάνει κάποιο επιθετικό ξέσπασμα, η διαφορά κυμαινόταν από 4 έως 10 πόντους. Δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ηαλλαγή της άμυνα των γηπεδούχων σε πίεση σε όλο το γήπεδο έφερε αποτέλεσμα και το ημίχρινο έλειξε με διαφορά μόλις ενός πόντου 37-38.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα η ομάδα της Εκάλης να μείνει από δυνάμεις, να μην μπορεί να ακολουθήσει και μοιραία να βρεθεί από κάτω στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με 58-51.
Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του σκηνικού έπαιξαν, η συνολική πολύ καλή αμυντική εικόνα του Γ.Σ. καθώς και ο επιθετικός ρυθμός που προήλθε από το point guard Γιάννη Λάππα (καλύτερη φετινή εμφάνιση) και η ευστοχία του Γιάννη Σαχά (2/4 βολ., 7/11 διπ., 1 / 2 τρ.).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η αστοχία στις βολές του Γ.Σ. (8/21) έκλεισε την διαφορά ακόμη και στους 6 πόντους, αλλά η πολύ καλή δουλειά στην άμυνα δεν άφησε περιθώρια στην Εκάλη να σκεφτεί έστω να διεκδικήσει το παιχνίδι.
Αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Λάππα από τραυματισμό 15 ημερών αλλά και η απουσία του Πετριανίδη που έλειπε στην Αγγλία για να πάρει το πτυχίο του.
Για την ομάδα μας που πραγματοποίησε την ΠΕΜΠΤΗ συνεχόμενη ΝΙΚΗ της έπαιξαν: Τελάκης 9, Λάππας Β. 6, Χ’’Σπύρου 5, Γαλανάκης 11, Τζουράς 1, Αβαγιανός 5, Παρχαρίδης 1, Παπαβασιλείου 4, Γιαννακάκης 2, Σαχάς 19, Λάππας Γ. 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: