20 Απρ 2008

ΟΙ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ "ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ 66-71
Η νίκη της προηγούμενης εβδομάδος, είχε συνέχεια καθώς η ομάδα μας κατάφερε να νικήσει και μέσα στο Μαραθώνα.

Το μεγάλο κέρδος της προηγούμενης αγωνιστικής, ήταν η συμμετοχή και το πολύ καλό παιχνίδι του Μίλτου Παπαδόπουλου. Η επιτυχημένη συνέχεια του Μίλτου ήταν το κέρδος αυτής της αγωνιστικής. Η χαρά μας όμως δεν σταματάει εδώ. Στον αγώνα της Παρασκευής η ομάδα μας παρατάχθηκε, με 2 παίδες, 2 εφήβους και 1 παμπαίδα τον Λεωνίδα Υφαντή, ο οποίος όχι μόνον έπαιξε περίπου 15 λεπτά και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά πέτυχε και 3 πόντους με goal-foul την ώρα που η μπάλα έκαιγε.



Η φωτό από τον αγώνα της Παρασκευής. Στην κάτω σειρά ο μ.ο. ηλικίας είναι 15 ετών.
Οι 5 παραπάνω παίκτες, τον τελευταίο μήνα προπονούνται μία φορά την εβδομάδα με την αντρική ομάδα, γεγονός που τους βοήθησε και προετοίμασε την συμμετοχή τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αθλητική "βλακεία" του Γιάννη Λάππα, να πάρει τεχνική ποινή και ντισκαλιφιέ 4 λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο, σε ένα παιχνίδι που από το ρόστερ και μόνο καταλαβαίνει κανείς την σπουδαιότητα της παρουσία του στον αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ελεύθερα και την Παλλήνη να έχει το προβάδισμα με 2-4 πόντους σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Μετά την αποβολή του Λάππα στη θέση του point έπαιξε ο Τζουράς (αρκετά καλός στα τελευταία παιχνίδια) ο οποίος σε γενικές γραμμές ανταπέξήλθε των ευθυνών της καινούργιας του θέσης.

Η Παρουσία του Παπαδόπουλου ήταν καταλυτική από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι την λήξη του. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Καλαντωνέα, μάζεψε αρκετά ρημπάουντς και πέτυχε καλάθια τις περισσότερες από τις φορές που έφτασε η μπάλα στα χέρια του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε και την συμμετοχή (έπαιξε σε αυτό το χρονικό σημείο 8 λεπτά) του πιτσιρικά Λεωνίδα Υφαντή (γεν. 1994 - 1.83 guard) που κέρδισε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.
Μέχρι αυτό το σημείο από την Παλλήνη είχε πολύ καλή παρουσία και ο Σαχάς που βοηθούσε σε άμυνα και επίθεση, ενώ από τον Μαραθώνα προσπαθούσαν να σώσουν τα προσχήματα το Νο 6, το Νο 7 και το Νο 10.

Το παιχνίδι που δεν διεκδικεί και δάφνες ποιότητας, κύλησε πόντο-πόντο έως τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου που η Παλλήνη πήρε μια διαφορά 8 πόντων με τρίποντο του Σαχά. Στους οκτώ πόντους έκλεισε το ημίχρονο με την Παλλήνη να έχει εκμεταλευτεί στο έπακρο τον αργό ρυθμό του Μαραθώνα (ζώνη 2-1-2) καθώς και το κακό κλίμα που φάνηκε να ταλανίζει τους αντιπάλους.

Μετά την αποχώρηση του Ζαφειρόπουλου με ντισκαλιφιέ (δεν του άρεσε υπόδειξη του διαιτητή και του πέταξε την μπάλα που κράταγε μόλις αυτός γύρισε την πλάτη, αλλά το Πέρασμα του Τζουρά από το πλάνο απέτρεψε τα χειρότερα για τον Ζαφειρόπουλο καθώς η μπάλα χτύπησε αυτόν κι όχι τον διαιτητή) τα πράγματα έγιναν λίγο πιο εύκολα για την άμυνα της Παλλήνης καθώς μοναδική πηγή κινδύνου ήταν το Νο 7 που προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει "ζωντανό" το Μαραθώνα.

Στο διάστημα αυτό ο Αβαγιαννός που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε πάρει προσπάθειες, έβγαλε 3 τρίποντα από την συλλογή του και μαζί με ένα τρίποντο του Σαχά και τρία εύκολα καλάθια του Παπαδόπουλου κράτησαν το παιχνίδι σε απόσταση ασφαλείας ως το τέλος.

Θα θέλαμε να σταθούμε στην φάση της αποβολής του Λάππα. Θα γράψουμε λοιπόν καλοπροαίρετα, ότι είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες το Νο 13 του Μαραθώνα χτύπησε αγκωνιά τον Λάππα στο μάτι την ώρα που η Παλλήνη εκδήλωνε επίθεση.
Ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτε για την συγκεκριμένη φάση, αλλά όταν είδε το Λάππα κάτω και διέκοψε το παιχνίδι το τέρας φυσικής δύναμης (1.67 - 60 κιλά) Λάππας πήγε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σπρώχνωντας και βρίζοντας. Πολύ σωστά αποβλήθηκε και πολύ καλά έκανε και ζήτησε συγγνώμη από τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στο ημίχρονο. Λάθος συμπεριφορά, όσο δίκιο επί της ουσίας κι αν αισθάνεται ότι είχε.

Εδώ ο Λάππας σε μια προσπάθειά του λίγο πριν την αποβολή

Από την ομάδα μας η παρουσία τόσων νεαρών (οι απόντες με την προσθήκη των τραυματιών Χ''Σπύρου και Λάππα Β. έφτασαν τους 8) από μόνη της ήταν ένα θέαμα όμορφο. Το ότι συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα είναι ότι το καλύτερο. Καλύτεροι των καλών ήταν οι Παπαδόπουλος, Σαχάς, Αβαγιανός.

Ας ελπίσουμε ότι μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για το Πάσχα κάποιοι από τους παίκτες μας θα επιστρέψουν πρώτα στις προπονήσεις και αργότερα στους αγώνες, ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές. Αν πάλι δεν συμβεί αυτό, εμείς καθόλου δεν χαλάσαμε με το ''νηπιαγωγείο''.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hi therе! Тhіs artiсlе could
not bе written much bettеr! Loοking thгough this article rеminԁs me of my ρreviouѕ roommаte!
He always kept preaсhing about this. Ι will foгward
this infοrmation to him. Рretty sure he's going to have a very good read. I appreciate you for sharing!

Visit my page ... GSA captcha solver