19 Ιαν 2008

ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

"ΟΙΟΝ" ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ - Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ (παρ. )87-84 (καν. αγων. 73-73)
Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολούθησαν, ο Αγ. Στέφανος επικράτησε της Παλλήνης στην παράταση με 87-84. Ο κανονικός αγώνας έληξε 73-73 και πραγματικά τα είχε όλα. Ανατροπές στο σκορ, όμορφο μπάσκετ, πολύ πάθος από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Μοναδική ανομοιομορφία, η πολύ κακή διαιτησία και οι τραυματισμοί των Πετριανίδη (Παλλήνη) στο δεύτερο δεκάλεπτο και του Κασσαρά (Αγ. Στέφανος) στην αρχή της παράτασης.
Στο παιχνίδι τώρα, ο Αγ. Στέφανος ξεκίνησε με ζώνη 3-2 και εγκλώβισε την Παλλήνη που δεν έβρισκε λύσεις με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 9 πόντους στο δεκάλεπτο (21-12) . Να σημειωθεί ότι 2 λεπτά πριν την λήξη του 1ου δεκαλέπτου αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές ο προπονητής της Παλλήνης από τον 2ο διαιτητή του αγώνα και τα ηνία της ομάδος ανέλαβε ο Βαγγέλης Χριστοδούλου (β' προπονητής).
Το παιχνίδι ισιρρόπησε με την είσοδο του Γιάννη Κολοβού της Παλλήνης (που επανήλθε μετά από απουσία 1 χρόνου) καθώς και με την αγωνιστική άνοδο των Παπαβασιλείου και Αβαγιανού. Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με την Παλλήνη 4 πόντους μπροστά 31-35.
Το παιχνίδι κύλησε στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος (τρίτο δεκάλεπτο 54-53) του αγώνα όπου η Παλλήνη βρέθηκε να προηγείται με 4 πόντους διαφορά 69-73 16'' πριν τη λήξη. Σε εκείνο το σημείο ο Αγ. Στέφανος κέρδισε φάουλ (δύο βολές), ευστόχησε στην πρώτη και μετά την 2η άστοχη βολή και το επιθετικό ρημπάουντ η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κασαρά στην γωνία, απ' όπου με σουτ 3 πόντων ισοφάρησε το παιχνίδι σε 73-73.
Η έλειψη αυτοσυγκέντρωσης των παικτών της Παλλήνης που δεν έκαναν φάουλ πριν την εκτέλεση του σουτ του Κασαρά, η απώλεια 7 αμυντικών ρημπάουντ στο τελευταίο δίλεπτο και οι έξι λάθος πάσες στο ίδιο χρονικό διάστημα, οδήγησαν το ματς στην παράταση.
Στο επιπλέον πεντέλεπτο οι παίκτες του Αγ. Στεφάνου φάνηκαν πιο αποφασιστικοί και κατάφεραν με 2 συνεχόμενα τρίποντα να πάρουν μια διαφορά 6 πόντων που κράτησαν μέχρι το τέλος, παρά τα τρίποντα των Τζουρά, Αβαγιανού στο τελευταίο λεπτό.
Από την Παλλήνη που έπαιζε για άλλη μια φορά χωρίς τους Παρχαρίδη, Λάππα Β., Λάππα Γ. και Γαλανάκη (ουσιαστικά χωρίς play maker), χωρίς να υστερήσει κάποιος, ξεχώρισαν οι Παπαβασιλείου, Τζουράς και ιδιαίτερα ο Κολοβός που προσέφερε στην ομάδα την ηρεμία που της έλειπε στα κρίσιμα σημεία.
Από τον Αγ. Στέφανο δεν υπάρχει κάποιος υστερήσας και αξίζουν σε όλους τους αθλητές του συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το πάθος που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη προσπάθεια από 24 αθλητές να μην συνοδεύεται από ανάλογη διαιτησία, αλλά γνωρίζοντας τα προβλήματα της συμπαθούς κάστας των διαιτητών, από αυτό εδώ το blog δεν θα τους κάνουμε την χάρη να τους μετατρέψουμε σε πρωταγωνιστές. Από αυτή τη γωνιά απόψεων θα ασχολούμαστε μόνο με τους αθλητές και τις προσπάθειές τους.
Για την Παλλήνη έπαιξαν: Φρέρης 3, Αβαγιανός 19, Τελάκης 10, Σαχάς 7, Τζουράς 12, Πετριανίδης, Κολοβός 7, Παπαβασιλείου 20, Χατζησπύρου 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: