11 Ιαν 2008

ΞΕΔΙΨΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΑΛΛΗΝΗ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 78-67
Την έβδομη συνεχόμενη νίκη πραγματοποίησε η ομάδα της Παλλήνης, αφού κατάφερε σχετικά εύκολα να λυγίσει την αντίσταση και του Μαραθώνα. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν διψασμένοι για την νίκη και προσπάθησαν πολύ γι αυτήν.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο προβάδισμα του σκορ και με την Παλλήνη εμφανώς επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες (Γαλανάκης, Λάππας Γ., Παρχαρίδης, Χατζησπύρου, Φρέρης). Σκορ πρώτου δεκαλέπτου ήταν 15-17, ενώ έκλπηξη προκάλεσε το γεγονός πως στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα, δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον προπονητή του Μαραθώνα οι Καλαντωνέας και Ζαφειρόπουλος.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την είσοδο του (προερχόμενου από ίωση) Τελάκη, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και με σωστές επιλογές "άνοιξαν" την διαφορά στους 15 πόντους (39-24). Να σημειωθεί πως σε αυτό το δεκάλεπτο τα ποσοστά για την ομάδα της Παλλήνης ήταν 9/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 6/8 βολές, ποσοστά που δείχνουν την ωριμότητα των επιθετικών επιλογών.
Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι κύλησε σε αργούς ρυθμούς, χωρίς να αλλάξουν οι αγωνιστικές ισορροπίες, αλλά "σημαδεύτηκε" από τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Καλαντωνέα του Μαραθώνα, γεγονός που επηρέασε την φιλοξενούμενη ομάδα καθώς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έκανε προσπάθεια να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 56-42.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Βασίλης Λάππας (βασικός point guard έως την δεδομένη στιγμή) και σε συνάρτηση με την απουσία των Γαλανάκη και Γ. Λάππα η Παλλήνη αγωνίστηκε χωρίς καθαρόαιμο play maker. Σαν αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η διαφορά των 20 πόντων (32 λεπτά αγώνα) σε 11 (78-67 τελικό σκορ).
Από την Παλλήνη χωρίς να ηστερήσει κάποιος, καλύτεροι παίκτες οι Παπαβασιλείου (εξουδετέρωσε τον Ζαφειρόπουλο), Τελάκης (λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία των συμπαικτών του) και ο Σαχάς (έδωσε επιθετικές λύσεις όταν κόλησε η ομάδα).
Για την Παλλήνη έπαιξαν: Τελάκης 17, Λάππας Β. 6, Αβαγιανός 14, Πετριανίδης 10, Παπαβασιλείου 13, Σαχάς 16, Γιαννακάκης, Παπαδόπουλος Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: